» » » Grupy » ★  Obserwuj★  Obserwujesz✕  Nie obserwuj

Bażant pieczony - z winogronami


Zwierzyna: Bażant»

utworzony: 2011/04/26 21:23

Witajcie,

przede mną nie lada wyzwanie -bażant pieczony z winogronami. Obawiam się jednak, że mięso może być za suche. Wystarczy je podlewać tylko winem, czy dołożyć więcej jakiegoś tłuszczu? Może coś doradzicie?
Pozdrawiam


 


zgłoś naruszenie
#56407
wysłano: 2011/04/26 21:43
Kolezanko uzyj rekawu do pieczenia i powinno byc ok.
Pozdrawiam DB



zgłoś naruszenie
#56409
wysłano: 2011/04/26 21:56
Liczyłam, że obędzie się bez foliowych wspomagaczy:) Ale skoro sposób sprawdzony, to zapamiętam. Dzięki Mateusz.


zgłoś naruszenie
#56417
wysłano: 2011/04/27 19:24
Rękaw to trochę za mało musisz gościa odpowiednio naoliwić bo inaczej z bażanta zrobi się wróbel:)
kup dużą strzykawkę i bardzo grubą igłę rozpuść masło sklaruj i poprostu naszprycuj ptaszka.
W miejscu gdzie są piersi możesz przytwierdzić plasterki słoniny i powinno być dobrze.
Pozdrawiam życzę smacznego!



zgłoś naruszenie

 

strona główna forum


|0.011|