forum wędkarskie, łowiska forum, forum ryby - wędkarstwo strona główna forum

Najlepsze cygara świata - moje cygarowe top TOP 5

Hydepark Ciekawostki na forum

Dodaj nowy wątek nowy wątek
utworzono: 2012/01/05 13:29
Cygara i tytoń, Fajki … 10 myśliwych | 1 wątków
Cygara i tytoń to grupa dla wszystkich delektujący…

Panowie, Zapraszam do wymiany informacji nt. cygar. Na początek może przedstawicie swoje ulubione marki i formaty, oto moje top 3: - Montecristo Edmundo - Davidoff Short Perfecto - Trinidad Robustos Extra - Hoyo de Monterrey Epicure - Cohiba Robustos

#58100 wysłano: 2012/03/05 09:04
Każdy wyrób tytoniowy uzależnia , palenia tych wyrobów , nie można kojarzyć z przyjemnością , palenie fajki ,  cygara , mające dać poczucie ważności , relaksu , tak naprawdę jest formą nałogu niosącego ze sobą wszelkie konsekwencje . Każdy nałóg jest oznaka słabości , wiem coś o tym gdyż przez kilka lat oddawałem się tym zgubnym praktykom . Nie polecam .

#58104 wysłano: 2012/03/05 16:15
Przepraszam że nie na temat, ale przyznaję rację przedmówcy. Ja paliłem prawie 30 lat - w końcowym etapie do 3 paczek dziennie. Wiem co to nałóg. Nie palę już prawie rok i czuję się z tym świetnie. Samopoczucie, zdrowie i duża kasa którą się przepala - bezcenne. I nieważne co się pali - papierosy, fajkę czy cygara. Przerabiałem wszystko. Nałóg jest nałogiem. Nie dyskryminuję palaczy. Wiem jak ciężko jest rzucić palenie, ale wiem też że się da. W moim kole kiedyś paliło koło 70% członków. Teraz pali może z pięciu. Wiele osób walczy z tym bez skutku do końca życia. Mnie się udało, czego życzę wszystkim palaczom.

Ten post był edytowany przez autora o godzinie: 16:18:29
#58757 wysłano: 2012/04/04 22:32
Przepraszam że nie na temat, ale przyznaję rację przedmówcy. Ja paliłem prawie 30 lat - w końcowym etapie do 3 paczek dziennie. Wiem co to nałóg. Nie palę już prawie rok i czuję się z tym świetnie. Samopoczucie, zdrowie i duża kasa którą się przepala - bezcenne. I nieważne co się pali - papierosy, fajkę czy cygara. Przerabiałem wszystko. Nałóg jest nałogiem. Nie dyskryminuję palaczy. Wiem jak ciężko jest rzucić palenie, ale wiem też że się da. W moim kole kiedyś paliło koło 70% członków. Teraz pali może z pięciu. Wiele osób walczy z tym bez skutku do końca życia. Mnie się udało, czego życzę wszystkim palaczom.

tak wielu stara się walczyć , wielu jednak przegrywa , rak płuc jest chyba wszystkim znany pomijając "raka portfela" bardzo szybko chudnie ...

#58760 wysłano: 2012/04/04 22:52

Oczywiście kolega Kusy ma rację.. nigdy cygara nie paliłam i jakoś nie mam ochoty.. ale papierosy owszem. Dopóki nie zaczęłam pracować w Niemczech!!! Przeszło mi po miesiącu wydawania ciężko zarobionych Euro. Tutaj paczka kosztuje przeciętnie -5,6

Euro..łatwo przeliczyć ile wychodzi na złotówki. Wolę w to miejsce piwo kupić. Nie wspominając że odtrułam całkowicie organizm. Pewnie ze nie jest łatwo rzucic to świnstwo, ale wystarczy silna wola i wytrzymac ten przejściowy okres gdy was drażni dym innych palących. Silna wola może wszystko pokonać.

Ten post był edytowany przez autora o godzinie: 22:55:00
#58762 wysłano: 2012/04/04 23:05
orgaznim "spalony" odtruwa się ok.5 lat . Chociaż samo przebywanie w towarzystwie osób palących jest równie niezdrowe co samo palenie ...

#58763 wysłano: 2012/04/04 23:08
tutaj jeszcze krótki film pokazujący co zostaje nam po fajkach w płucach ...
http://www.youtube.com/watch?v=hmd9oUize7k

Ten post był edytowany przez autora o godzinie: 23:10:38
#59019 wysłano: 2012/04/18 21:04
oj, nie bądźcie świętsi od papieża! ;)

co by człowieka trzymało na tym świecie, gdyby nie nałogi - tak mawia mój ulubiony krakowski aktor, Jan Nowicki.

ja uprawiam palenie imprezowe, dlatego też nie czuję obciążenia portfela. Cygar nie lubię, za to fajka jest bardzo w porządku - tytoń Dunhilla to pierwsza klasa, łagodność i zdecydowany smak w jednym. Rzadko mi się zdarza, ale jeśli już, to wolę dopłacić i mieć z tego faktyczną przyjemność, niż krzywić się pokątnie i mówić, że nie wiem co ludzie w tym widzą.

pozdrawiam!

DB!

#59020 wysłano: 2012/04/18 21:52
oj, nie bądźcie świętsi od papieża! ;)

co by człowieka trzymało na tym świecie, gdyby nie nałogi - tak mawia mój ulubiony krakowski aktor, Jan Nowicki.

ja uprawiam palenie imprezowe, dlatego też nie czuję obciążenia portfela. Cygar nie lubię, za to fajka jest bardzo w porządku - tytoń Dunhilla to pierwsza klasa, łagodność i zdecydowany smak w jednym. Rzadko mi się zdarza, ale jeśli już, to wolę dopłacić i mieć z tego faktyczną przyjemność, niż krzywić się pokątnie i mówić, że nie wiem co ludzie w tym widzą.

pozdrawiam!

DB!

raz na jakiś czas to i ja dymka puszczę , dokładnie jak to nazwałaś "palenie imprezowe" . Święty to ja nie jestem , zresztą chyba nikt nie jest . Filmik podałem raczej jako ciekawostkę . DB

#59024 wysłano: 2012/04/19 10:40
Nikt nie jest święty , ale wszyscy możemy nimi zostać ,  ja paliłem 13 lat ciągle z górnej półki , ale kiedy brakło zapaliłbym nawet liście , bo to był nałóg , dopiero kiedy zrozumiałem że tak naprawdę  , palenie poza przykrym zapachem nic nie daje odstawiłem i szkoda mi tylko czasu jaki straciłem na ten nałóg . 

#59025 wysłano: 2012/04/19 15:42
koledzy i koleżanki niechcem sie wtrącać ale już sam niewiem czy to jest portal łowiecki czy tytoniowy?? bo o ile jestem  poinformowany to jest portal poluje.pl a nie jakieś cygara ....

#59026 wysłano: 2012/04/19 23:40
koledzy i koleżanki niechcem sie wtrącać ale już sam niewiem czy to jest portal łowiecki czy tytoniowy?? bo o ile jestem  poinformowany to jest portal poluje.pl a nie jakieś cygara ....

Ja tu tara rara a na poluję.pl cygara. I gitara. Ate kubańskie co 18 letnie Kubanki zwijają na wewnętrznej stronie uda te to muszą jarać.

#59029 wysłano: 2012/04/20 08:26

Popieram. Na tym forum zajmijmy się tematami łowieckimi.

#59035 wysłano: 2012/04/20 20:33
nie reklamujemy tytoniu!

#59037 wysłano: 2012/04/20 21:26
Na portalu łowieckim podejmujmy tematy związane z łowiectwem (po to ten portal został stworzony) bo niedługo zrobimy z tego drugą "Kafeterię" i będziemy wyrażać swoje opinie na temat np: "Kto woli anal od oralu" itp :-).
Darz Bór.

#59040 wysłano: 2012/04/20 23:18

właśnie.!!!!

#59044 wysłano: 2012/04/21 10:20

a kto woli? ;)

zajmijmy się myśliwstwem bo to temat rzeka a wątków nowych i ciekawych wciąż nam brakuje

Forum wędkarskie, łowiska forum, forum ryby - wędkarstwo strona główna forum

Ostatnie posty w tym pokoju:

|0.046|