forum wędkarskie, łowiska forum, forum ryby - wędkarstwo strona główna forum

poroże daniela

Blogi Opinie myśliwych na forum

Daniel

Dodaj nowy wątek nowy wątek
utworzono: 2010/05/29 13:04

Coś ze spraw estetycznych... :) Jak myślicie, Koleżanki i Koledzy, które poroże jest ładniejsze - poroże daniela czy poroże łosia? Wydaje mi sie, że to drugie jest cenniejsze alee czy ładniejsze to bym nie powiedziala. Przynajmniej moim zdaniem. Ciekawa jestem Waszego. :))

#54932 wysłano: 2010/05/31 17:03
Może nie jest to kwestia natury zasadniczej, ale rzecyzwiście coś jest na rzeczy. Poroże daniela jest imponujące.

#55023 wysłano: 2010/06/14 01:47
Jeśli chodzi o względy estetyczne to spójrzmy, np na poroże łosi kamczackich:) te są dopiero imponujące;) A tak na poważnie to wydaje mi się, że największą słabość mamy do własnoręcznie zdobytych trofeów, czy to łoś, jeleń, dzik, czy cokolwiek innego:) a może być to słaby ósmak, czy mały szpicak, ale jest sentymentalny;)
Jednak z surowej oceny łoś/daniel wybieram tego pierwszego:)
pozdrawiam

#55025 wysłano: 2010/06/14 10:11
Dziękuję, Kolego, a zapytam jeszcze jak w takim układzie widzisz poroże jelenia? Ponieważ dopiero zaczynam tę myśliwską przygodę, jeszcze mi zaprzątają głowę takie kwestie :) Czy to jest tak, że z jelenia jest najcenniejsze? Dziękuję i pozdrawiam!

#55036 wysłano: 2010/06/14 17:04
Nie:) Nie ma żadnej formalnej hierarchii trofeów, a wszystko zależy od nas samych:) Odnośnie jeleni to uwielbiam polowania na nie oraz ich wieńce, które bywają naprawdę pokaźnych rozmiarów. Na swoim przykładzie powiem Ci, droga Diano tak:) : dla mnie "cenniejsza" jest srebrnomedalowa czaszka lisa niż poroże byka, np. ósmaka:)

#55037 wysłano: 2010/06/14 17:06
Nie:) Nie ma żadnej formalnej hierarchii trofeów, a wszystko zależy od nas samych:) Odnośnie jeleni to uwielbiam polowania na nie oraz ich wieńce, które bywają naprawdę pokaźnych rozmiarów. Na swoim przykładzie powiem Ci, droga Diano tak:) : dla mnie "cenniejsza" jest srebrnomedalowa czaszka lisa niż poroże byka, np. ósmaka:)

Dodaję Ci zdjęcie byka, który w zeszłym roku padł u mnie w kole, waga wieńca 8.5kg.

Podgląd zdjęć na forum tylko
dla zalogowanych użytkowników.

załóż konto lub zaloguj się

Forum wędkarskie, łowiska forum, forum ryby - wędkarstwo strona główna forum

Ostatnie posty w tym pokoju:

|0.027|