» » » Grupy » ★  Obserwuj★  Obserwujesz✕  Nie obserwuj

udziec z sarny


Zwierzyna: Sarna»

utworzony: 2011/05/30 23:47

Witajcie, przygotowa豉m ostatnio udziec z sarny pieczony i niestety si rozczarowa豉m. Mimo, 瞠 piek豉m mi瘰o d逝go to niestety w kilku miejscach by這 surowe. Jak dobrze je upiec, macie jakie sposoby?

 


zg這 naruszenie
#56629
wys豉no: 2011/05/31 17:54
ech....
Pewnie mi瘰o nie by這 wcze郾iej zamarynowane to raz.

B璠zie potrzebne:

1 szkl. czerwonego wytrawnego wina,
10 ml octu winnego,
3 z帳ki czosnku (utartego z sol) lub 1 造瞠czka czosnku granulowanego,
造瞠czka cukru,
sok z po這wy cytryny i starta sk鏎ka,
kilka go寮zik闚,
1/2 造瞠czki rozgniecionych ziaren ja這wca,
1/2 造瞠czki kolendry,
2 li軼ie laurowe,
4 ziarna ziela angielskiego,
1 造瞠czka 鈍ie瞠go czarnego pieprzu (grubo mielony lub roztarty w mo寮zierzu),
1/4 litra wody.
S to sk豉dniki s na 1 kg mi瘰a.
Wszystkie sk豉dniki nale篡 wymiesza i podgotowa. Ca這軼i nie wolno doprowadzi do wrzenia ze wzgl璠u na wino. Dziczyzna musi d逝go nasi彗a marynat – nawet 2 doby. Optymalny czas to doba. Oczywi軼ie mi瘰o zalane marynat powinno sta w lod闚ce. Co jaki czas trzeba r瘯 zamiesza zawarto嗆 miski.
sarnina wymaga r闚nie naszpikowania s這nin lub szprycowania mas貫m.
Dodatkowo mo積a ob這篡 sztuk mi瘰a boczkiem i dopiero upiec.




zg這 naruszenie

 

strona g堯wna forum


|0.009|