forum wędkarskie, łowiska forum, forum ryby - wędkarstwo strona główna forum

Zwierzęta w Polsce

Porady Jak upolować na forum

Bażant Borsuk Daniel Dzik Dzika gęś Dzika kaczka Gołąb grzywacz Jarząbek Jeleń Jenot Królik Kuna Kuropatwa Lis Łoś Łyska Muflon Niedźwiedź Norka amerykańska Piżmak Sarna Słonka Szop pracz Tchórz Zając

Dodaj nowy wątek nowy wątek
utworzono: 2011/08/17 14:46

Witam

Interesuje mnie jedna rzecz. Na jakie zwierzęta w Polsce i jak poluje się takowe ?

#56864 wysłano: 2011/08/17 15:36
Witam!
Wszystko co zaznaczyles oprucz niedzwiedzia i losia;) jak??? hmm.....  roznie na deptaka na czatach roznie;) a na kaczki to chyba sam wiesz jak;) ale nim  nastepny raz napiszesz taki post to obejrzyj jakies filmy mysliwskie i poczytaj troche;)

Darz Bor!!!

#56951 wysłano: 2011/09/09 01:35

Ja wiem jak na kaczki sie poluje i na gęsi. Otóż po pierwsze każda kaczka to krzyżówka, chyba że jest mała to cyraneczka, nawet gdy jest cyranka to i tak jest to cyraneczka. Krakwa i płaskonos i rożeniec to tez rodzaj krzyżówki. Kaczki lecą to strzela się. Część spadnie część dostanie śrutem ale nie spadnie od razu. Te kaczki nas nie obchodzą. Obchodzą nas te które spadną w pobliżu. Dobrze mieć psa. Prawo mówi, że na trzech myśliwych musi być jeden pies ale jak na piętnastu jest jeden to tez nic nie szkodzi, wtedy trzeba nieco więcej strzelać żeby więcej kaczek spadło blisko nas. Lornetka nie jest potrzebna.Najlepiej gatunek rozpoznać jak kaczka spadnie, ale gatunek nie jest ważny, bo wszystko to i tak jeden gatunek -dzika kaczka. W kaczki, które chowają się w zaroślach rzucamy kamieniami aby się poderwały bo nie wolno strzelać do siedzących.

Tak wygląda polowanie na jednym ze znanych mi stawów, na razie nie napisze gdzie ale za jakiś czas napiszę.

#57153 wysłano: 2011/10/20 14:35
do administratora mam wiadomość niech troche uprości zakładanie nowych wątków rejstrowania sie i wszystkiego 

Forum wędkarskie, łowiska forum, forum ryby - wędkarstwo strona główna forum

Ostatnie posty w tym pokoju:

|0.009|